Dobro dosli

aa

srijeda, 21. prosinca 2016.

9 Iznenađujućih koristi od ASPIRINA za koje niste znali! (Broj 4 će vas oduševiti)

754754


Salicilna kiselina se koristi za ublažavanje boli i upale još od V stoljeća. Vrlo je učinkovita u prevenciji krvnih ugrušaka i bolesti srca. Salicilna kiselina je glavni sastojak poznatog aspirina i zbog toga je preporučeno da imate aspirin kod sebe uvijek.

Ovdje ćemo vam predstaviti neke od iznenađujućih korisnih upotreba aspirina, tako da ga više nećete koristi samo kao sredstvo za ublažavanje bolova:

Podmlađuje kožu

 
Aspirin smanjuje otekline, crvenilo i akne zbog svoje sposobnosti da rješava tijelo suvišnih masnoća i mrtvih stanica kože. Zdrobite 5 aspirina i pomiješajte sa ¼ šolje vode i jednom kašikom meda.



Nanesite dobivenu pastu na kožu i ostavite da djeluje 10 minuta. Operite toplom vodom. Možete koristiti dnevno, sedmično ili mjesečno, sve dok ne postignete željeni rezultat.

Za duže trajanje cvijeća

Vrlo jednostavno, dodajte zdrobljeni aspirin u vodu sa kojom ćete zaliti vaše cvijeće.

Uklanja mrlje od znoja

Zdrobiti dvije tablete aspirina i pomiješati sa ½ šolje tople vode. Natopite mrlju u ovo da odstoji dva do tri sata, a mrlja će nestati.

Vraća boju kose

Otopite 6 do 8 aspirina u čaši tople vode. Utrljajte dobivenu otopinu na vašu kosu i ostavite da djeluje 10-15 minuta, pa isperite.

Za prištiće

Prištići se mogu pojaviti u bilo kojoj dobi, iako najčešće kod mladih. Možete ih lako isušiti, tako što ćete napraviti pastu od jednog zdrobljenog aspirina i malo vode.

Nanesite na prištić i ostavite da djeluje nekoliko minuta. Zatim isperite sapunom i vodom. Također, ova pasta može smanjiti crvenilo i ublažiti ubod insekata. Ponovite postupak sve dok bubuljica ne nestane.


 

Protiv tvrdih žuljeva

Ovaj moćan sastojak također će vam pomoći sa teškim žuljevima. Zdrobite 5 aspirina u prah i pomiješajte sa ½ kašičice soka od limuna i malo vode.

Nanesite dobivenu smjesu na noge te ih zamotajte toplim peškirom. Pokrijte sa plastičnom vrećicom i neka ostane najmanje 10 minuta. Uklonite vrećicu i peškir te trljajte trljajte omekšane žuljeve sa kamenom za trljanje.

Perut

Aspirin je također vrlo učinkovit za liječenje peruti. Sve što trebate učiniti jeste da zdrobite 2 aspirina u prah i dodate u svoj šampon koji inače koristite. Ostavite da  smjesa djeluje 1-2 minuta i dobro isperite običnim šampon.

Za ubode insekata



U slučaju uboda komarca ili pčele, nanesite aspirin na mokru kožu.

Očistite masnoću sa lonaca i tava

Zdrobiti par aspirina i pomiješati ih sa limunovim sokom. Koristite dobivenu smjesu za čišćenje masnoća sa vašeg posuđa. Ostat ćete iznenađeni rezultatima!

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar