Dobro dosli

aa

petak, 23. prosinca 2016.

GEL ALOE VERE UNIŠTAVA STANICE TUMORA: Evo kako ga možete napraviti sami!




Evo kako gel Aloe vere, koji uništava stanice tumora, vrlo jednostavno možete napraviti sami!
Ljekovita svojstva ove čudesne biljke poznata su od davnina, a gel Aloe vere možemo napraviti i sami kod kuće. Gel je bezbojan i želatinozne strukture, a nalazi se u unutarnjem dijelu lista ove ljekovite biljke. Prije nego što krenete u pripremu, dobro operite ruke kako biste osigurali da u gel ne dospiju nikakve prljavštine ni bakterije. Trebat će vam nekoliko svježih listova aloe starije od dvije godine. Tek će tada gel imati sva svoja ljekovita svojstva. Odrežite nekoliko vanjskih listova s biljke, a zatim ostavite lišće u uspravnom položaju nekoliko minuta da se tamnija smola isprazni.
Operite listove i nožem oljuštite kožu lista ispod koje ćete ugledati gel. Iscijedite gel, dodajte nekoliko kapi ekstrakta koštica grejpa, ulje s vitaminom E ili neko drugo esencijalno ulje kako biste gel sačuvali što duže. Promiješajte sastojke i dobiveni gel pretočite u čiste tamne staklenke i čuvajte u hladnjaku.
Gel možete piti i nanijeti na kožu

Gel možemo uzimati oralno i na taj će način potaknuti probavu, neutralizirati pojačanu želučanu kiselinu, normalizirati pH stolice, a pomaže i patite li od opstipacija. S obzirom na to da je u većim dozama jak laksativ, konzultirajte se s liječnikom o oralnoj primjeni.

Čisti jetra od toksina i pomaže regeneraciji tog organa, a preporučuje se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetara, akutnog i kroničnog hepatitisa. Gel će pomoći i osobama s dijabetesom jer regulira i snižava razinu šećera u krvi i smanjuje oscilacije šećera. Jača srčani mišić, snižava razinu kolesterola u krvi, snižava krvni tlak, uništava stanice tumora, jača imunološki sustav i umanjuje nuspojave kemoterapije.

Oralnom primjenom gel od aloje ublažava akutne i kronične upale, ali djeluje i na bakterije koje su otporne na antibiotike kao što je Escherichia Colli. Pomaže i kod akutnih i kroničnih upala respiratornih organa poput upale sinusa, grla, glasnica, pluća…
Široki spektar ljekovitog djelovanja aloje na naš organizam ni tu ne prestaje. Za njom rado posežu opečeni na prejakom suncu, ali i oni koji imaju nekakvih problema s kožom ili ožiljcima. Ova biljka pomoći će i u uklanjanju staračkih pjega s ruku.

Istraživanjima je utvrđeno kako da gel ove biljke sadrži oko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka od kojih vitamine A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu, minerale kalcij, kalij, magnezij, mangan, polisaharide koji jačaju imunitet, aminokiseline potrebne za sintezu bjelančevina, čak šesnaest enzima…

Izvor: lijekizprirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar