Dobro dosli

aa

petak, 23. prosinca 2016.

KINDER BUENO TORTA – NEODOLJIVA

Fotografija Recepti iz moje kuhinje.


SASTOJCI
ZA BISKVIT
Okrugli kalup promjera 32 cm
6 bjelanjaka
4 kašike brašna
6 kaš. šećera

POTREBNO JOŠ
100 g. Nutelle
lješnjak
petit keks

ZA FIL
1 l. mlijeka
8 kaš. gustina
6 žutanjaka
10 kaš. šećera
1 puding od vanilije
200 gr. margarina
3 vanilin šećera
100g. čokolade za kuhanje

PRIPREMA
Fil skuhati od datih sastojaka (osim cokolade) ugusto u mlijeku, i u hladno dodati margarin.

Kad se sjedini podjeliti na dva djela i u jedan dodati istopljenu čokoladu.

Za biskvit
Na lim staviti masni papir, namazati ga margarinom i posuti lješnjacima.
Umutiti bjelanjke sa šećerom, brašno lagano dodati i kašikom umješati i posuti po lješnjacima…
Peći 15 min. na 180 stupnjeva.
Kad bude gotovo, okrenuti na onu stranu gdje su lješnjaci, namazati Nutellom i poslagati petit keks.
Po keksu namazati bijelu kremu, pa tamnu….
Umutiti 2,5 dcl. slatkog vrhnja i namazati po kremi…..
Ukrasiti krupno mljevenim lješnjakom…
Tortu ostaviti par sati u frizider da se fino kreme stegnu, a potom je isjeci na parcad i posluziti.

http://www.dobra-hrana.info

Nema komentara:

Objavi komentar