Dobro dosli

aa

četvrtak, 22. prosinca 2016.

Marija (107) zna tajnu dugog života i savjetuje žene: ‘Bježite od ove dvije stvari i živjećete sretno’ (VIDEO)

Image result for Marija (107) zna tajnu dugog života i savjetuje žene: ‘Bježite od ove dvije stvari i živjećete sretno’ (VIDEO)

Najstarija Slovakinja, Marija Čeremugova iz Levoče, koja je ovih dana proslavila 107. rođendan, poručila je da je njen recept za dugovječnost to što se sklanjala od pića i 74 godine živi kao udovica, bez muža koji bi joj ‘pio krv’, prenosi beta.rs


Slovačkoj televiziji Markiza, koja je došla da joj čestita rođendan, vitalna bakica rekla je da je tajna dugovječnosti u tome što je rano ostala udovica, a novog muža poslije nije tražila i nije imala nikog ko bi joj, kako je kazala, pio krv.

Drugi tajni sastojak njene dugovječnosti je to što, iako je bila radnica u fabrici žestokih alkoholnih pića i pivari, nikada nije pila alkoholna pića.

- Vjerovatno imam kod Boga vezu kada sam doživjela tako duboku starost. Koliko gospod Bog da, toliko. Kada kaže dosta, u redu, pristajem da je kraj – kazala je Čeremugova.

Zdravlje je i više nego primjereno godinama služi, ne koristi nikakve lijekove, a najviše je muči što su prije nje umrla njena djeca i sve njene drugarice ali na sreću ostala joj je unuka koja o njoj brine i posjećuje je.Izvor: beta

Nema komentara:

Objavi komentar