Dobro dosli

aa

subota, 24. prosinca 2016.

Moja komšinica u pranje veša obavezno dodaje OVO: Odjeća nakon svakog pranja izgleda kao NOVA!

87568568

Pranje veša obično nije nešto u čemu uživamo, ali ga svakako moramo prati. Sigurno da nema ništa gore od tvrdokornih mrlja koje se jednostavno neće da skinu sa odjeće, bez obziira koliko pokušavali.

Sada ćemo vam posao dosta olakšati, jer postoji veoma jednostavan i jeftin način da se riješite mrlja i održite vašu odjeću finom i svježom, kao da ste je tek kupili a za to ćete trebati nešto što korisitite skoro svaki dan – bijeli ocat!

 
U nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko načina na koje možete koristiti ocat  tako da vaša odjeća bude svježa i čista svaki put.

Bijeli ocat kao omekšivač

Bijeli ocat ima zapravo isti efekat kao omekšivač. Samo ga naspite u mašinu za pranje veša kao što to obično činite sa omekšivačem i imat ćete čak i mekši veš uz ovaj ekološki omekšivač.Otklanja mrlje od znoja

 
Kiselina u ocatu će vam pomoći da se riješite onih ružnih mrlja od znoja ili dezodoransa, posebno sa bijelog veša. Ocat povećava moć vašeg deterdženta a sve što trebate jeste da naspete pola čaše u vaš veš prije pranje i tako ćete da povećate moć deterdženta i održite boju vaše odjeće.

Smanjuje talog deterdženta

Pola čaše ocata na vašoj odjeći će efikasno smanjiti talog deterdženta na vašem vešu, jer je on zapravo loš za vašu kožu.

Otklanja tvrdokorne mrlje

Ako se na vešu nalazi nekoliko mrlja koje nikako ne možete oprati, potopite ih u vruću vodu sa pola čaše ocata, ostavite preko noći i onda ih operite kao i obično.

Podijelite ovaj članak sa vašim prijateljima, neka i oni budu upućeni u čudesna djelovanja ocata na vaš veš.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar