Dobro dosli

aa

subota, 24. prosinca 2016.

OVE 4 STVARI GINEKOLOG NE SMIJE DA URADI NA PREGLEDU! SVAKA ŽENA OVO MORA DA ZNA…

Image result for OVE 4 STVARI GINEKOLOG NE SMIJE DA URADI NA PREGLEDU! SVAKA ŽENA OVO MORA DA ZNA…


Kako vam ne bi dodatno otežao dovoljno tešku situaciju, ne dozvolite da ginekolog uradi ove 4 stvari:

1. Osuđivanje

 
U razgovoru sa ginekolozima mi govorimo o najintimnijem dijelu tijela i života. Moramo da budemo iskreni tokom pregleda kako bi oni lakše i brže ustanovili uzrok naših zdravstvenih problema. Ali, mnoge žene često nisu iskrene zbog straha da će ih njihov ginekolog osuđivati.

Imajte na umu da je vaša dužnost da budete iskreni, a njihova profesionalnost. Ginekolog vas ni u jednom trenutku ne smije da osuđuje zbog bilo kojeg detalja iz vašeg seksualnog života.

U obzir mogu doći samo profesionalni savjeti koji će vam pomoći da bolje razumijete najintimniji dio svog tijela i sačuvate vaše zdravlje.

2. Nametanje ličnih uvjerenja


 

Ginekoglo se obavezao na čuvanje vašeg zdravlja i pružanje medicinske brige, ali nije u redu da vam na temelju sopstvenih uvjerenja govore šta smijete ili ne smijete da radite.

3. Pogrdni komentari

Ginekolog vaše tijelo uopšte ne bi trebao da komentariše osim ako je to u svrhu medicinskog razgovora. Bilo kakav razgovor o izgledu vašeg tijela koji nije vezan za vaše zdravlje nije dozvoljen.

4. Pregled bez ikakvog objašnjenja

Žena zaslužuje da zna sve što njen ljekar radi u datom momentu. Upravo detaljna objašnjenja pomažu ženama da se opuste i ključna su za prijatniji i bezbolniji pregled.

Ukoliko je vaš ginekolog slučajno “zaboravan” i ne govori vam šta radi, slobodno im postavljajte sva pitanja vezana za pregled. To je intimni dio vašeg tijela i vi imate pravo da znate svaki detalj pregleda.

http://www.balkanskeposlastice.info

Nema komentara:

Objavi komentar