Dobro dosli

aa

nedjelja, 25. prosinca 2016.

PILETINA U FINOM UMAKU




Sastojci  3 osobe
1/2 pileta
3 veće glavice crvenog luka
2 mrkve
1/2 veće crvene rog paprike
1 režanj češnjaka
1 mala grančica ružmarina
1 puna žličica blagog ajvara
1 žlica sjeckanog peršina
1/3 žličice crnog mljevenog papra
sol
1/2 žličice brašna
suncokretovo ulje

riprema
1.
Pola pileta odvojiti na komade: batak, zabatak, krilo i bijelo meso prerezano na pola; batak i zabatak zarezati uz kost. Sve blago posoliti.
U dubljoj posudi zagrijati ulje pa popržiti meso sa svih strana da fino porumeni. Izvaditi na tanjur.
Na isto ulje staviti crveni luk rezan na listiće, mrkvu na kolutiće i papriku na kocke. Sve skupa dinstati dok povrće ne omekša. Dodati sitno rezani češnjak i peršin, ajvar, papar i grančicu ružmarina. Vratiti meso, poklopiti i na laganoj vatri dinstati oko sat vremena. Povremeno promiješati.
Meso će pustiti dovoljno tekućine tako da dodatna voda nije potrebna.
Na kraju razmutiti mrvicu brašna sa vodom i dodati u gotovo jelo. Prokuhati 5 minuta.
Soliti po potrebi.

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar