Dobro dosli

aa

nedjelja, 25. prosinca 2016.

Prevrnuta pita sa jabukama




Sastojci  4 osobe
5-6 jabuka
150g margarina
100g Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
1 pakovanje lisnatog testa

Priprema
1.
Istopiti margarin sa šećerom dok ne počne da se karamelizuje. Jabuke oljuštiti i iseći na polovine, očistiti sredinu i ređati u tiganj. Nakon 5 minuta, okrenuti jabuke na drugu stranu, pa zatim opet vratiti na prvobitnu stranu.

2.
Istanjiti lisnato testo, iseći krug prečnika tiganja i prekriti jabuke. Izbušiti malo viljuškom kako testo ne bi mnogo raslo. Ubaciti u rernu na oko 180 C dok ne dobije lepu rumenu boju.

Posluživanje
Kad je ispečena, pitu ostaviti malo da se prohladi, a zatim je uz pomoć tanjitra okrenuti i služiti dok je još topla. Možete dodati kuglu sladoleda od vanille. Prijatno!

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar