Dobro dosli

aa

subota, 24. prosinca 2016.

Torta “od pet kila “

img_2856-475x381


Sastojci
1,5 l. mleka
5 pudinga od vanile
2 kašike šećera
4 vanilin šećera




450 g. maslaca ili margarina
400 g. šećera u prahu
250 g. kokosa
300 g. mlevenog plazma keksa
oko 1,5 – 2 kg. banana sečenih na kolutove
3 šlaga za dekoraciju
Priprema
Pudinge razmutiti sa 2 dcl. mleka , 2 kašike šećera i vanilin šećerom i skuvati u ostatku mleka. Na vreo puding staviti najlon foliju da se ne uhvati korica i ohladiti do sobne temperature.
Maslac sobne teperature umutiti sa šećerom u prahu, dodavati postepeno ohlađen puding stalno lagano muteći i na kraju sve dobro izmiksati da se dobije fini krem.
Fil podeliti na dva dela, u jedan dodati kokos a u drugi mlevenu plazmu. Filove staviti na pola sata u frižider. Fil sa plazma keksom podeliti na dva dela.




Na tacnu staviti obruč za torte prečnika 27 cm. i slagati tortu;
fil sa plazmom – banane – fil sa kokosom – banane – fil sa plazmom – šlag
Recept je stari, malo modifikovan.
NAPOMENA
– torta može lepo da se seče već posle sat vremena u frižideru ali ja ipak preporučujem da se ostavi na hlađenju bar nekoliko sati, najbolje preko noći, da bi se sjedinili ukusi
– da, ide mnogo maslaca ili margarina, ali torta je zaista oko 5 kg. i kada se uzme u obzir da je jedno parče u proseku oko 100 g. u njemu će biti oko 8 g. maslaca, dosta više se stavi na običnu kiflu kada se pravi sendvič, ili maslac i marmelada i sl.

http://www.makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar