Dobro dosli

aa

nedjelja, 25. prosinca 2016.

Trostruki uzitak




Sastojci
biskvit:
6 belanaca
200 gr šećera
150 gr mlevenih oraha
2 supene kašike oštrog brašna
1 prašak za pecivo
fil
7 dcl mleka
6 žumanaca
200 gr šećera u prahu
2 pudinga od vanile
1 vanilin šećer
200 gr margarina
100 gr otopljene čokolade
petit keks i malo mleka

Priprema
1.

Belanca umutiti u čvrst sneg uz dodavanje šećera.
Orahe, brašno i prašak za pecivo izmešati i lagano umešati u umućen sneg kasikom drvenom.Izliti u pleh veličine 20×30 i peći na 180 stepeni oko pola sata.
2.

 Staviti mleko da provri.Izmešati žumanca, šećer i puding pa zakuvati u mleko.
Skuvan fil presuti u posudu za hladjenje i mjesati da se neuhvati korica.Ohladjen fil sjediniti sa 200 grama umućenog margarina.
U polovinu fila dodati otopljenu čokoladu.Redjati- kora, žuti fil, petit keks potopljen u mleko,crni fil i na kraju šlag

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar