Dobro dosli

aa

nedjelja, 25. prosinca 2016.

URADITE OVU STVAR I VIŠE NIKADA NEĆETE VIDJETI NI JEDNOG PAUKA U SVOM DOMU!

riješite se pauka


Ukoliko imate problema sa paucima, ovo će biti savršeno rješenje za vas!

Umjesto korištenja toksičnih hemikalija u vašoj kući mi vam nudimo prirodan način da držite pauke izvan vašeg doma zauvijek…

Evo šta treba da uradite:

 
1. ČISTOĆA

Najbolji način da držite pauke napolju jeste da vašu kuću održavate čistom. Iako usisavanje i čišćenje podova zna biti naporno definitivno je vrijedno toga. Također sezonsko čišćenje radite redovno. Kada završite sa unutrašnjim dijelom kuće, pređite na vanjski dio. Ovo zahtjeva uklanjanje bilo kakvog lišća i drugih stvari sa vaše trave i prilaza.

2. JABUČNI OCAT

 
Jabučni ocat se može koristiti za mnoge stvari, kao i za čišćenje prozora. Ima veoma jak miris koji je poznat po rastjerivanju mravi, komaraca, paukova i drugih insekata. Sve što trebate uraditi jeste da pomiješate jedan dio octa sa malo vode u bočicu i poprskate po kući, naročito po prozorima, vratima i otvorima.



3. ESENCIJALNO ULJE PEPERMINTA

Pauci jednostavno ne mogu da podnesu miris ove biljke. Napravite sami kućni sprej, tako što ćete sprej bocu napuniti vodom i dodati tečnog deterdženta za pranje suđa, te osam kapljica esencijalnog ulja peperminta. Provjerite miris, a ako se ne osjeti dovoljno, dodajte još osam kapljica . Dobro protresite i poprskajte po kući.

4 . LIMUN

Ukoliko imate esencijalno ulje od limuna kod kuće iskoristite ga na isti način kao i ulje od peperminta.

5 . KESTEN

Iako je nepoznat razlog zašto kesteni rastjeruju pauke, dugo vremena su se koristili za odbijanje pauka u Engleskoj. Jednostavno stavite par kestenova na prozor i riješti ćete problem!

Podijelite ovaj post sa vašim prijateljima kako bi i oni saznali za jednostavne metode rješavanja od pauka.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar