Dobro dosli

aa

petak, 20. siječnja 2017.

DORUČAK ZA PAR MINUTA GOTOV A VOLE GA I VELIKI I MALI...MAMIN SPECIJALITET




Sastojci
kiselo testo
500gr oštrog brašna
40gr svež kvasac
1dcl mleko
2kafene kašikice šećer



1/2kafene kašikice so
1 supena kašika rakije
nadev
150 gr blanširanih šampinjona
150gr gaude
100gr praške
1/2kafene kašike origano
oko 50 gr crne masline
4 ravne supene kašike kečap

Priprema
1.
Svež kvasac udrobimo u decilitar zagrejanog mleka sa dve kafene kašikice šećera i ostavimo desetak minuta da nabuja.Mleko sa kvascem dodamo brašnu u koje dodamo tri -četiri prstohvata soli i supenu kašiku alkohola(domaća rakija, viski,vinjak...)bitan je visok sadržaj alkohola.Sve lepo ručno mesimo uz dodatak mlake vode dok nedobijemo  srednje čvrsto testo.Testo na pobrašnjenoj podlozi  agresivno mesimo oko 15 min, potom ga stavimo u dublji sud, prekrijemo krpom i postavimo na toplo mesto oko 20 min da naraste.
2.
Nadev: rendana  gauda,sitno sečena praška šunka,crne masline isečene na sitno, blanširani šampinjoni isečeni na sitno, origano oko pola kk, kečap i sve to pomešamo da se sjedini.
3.



Nadošlo testo premesimo na pobrašnjenoj podlozi i razvučemo oklagijom na oko pola cantimetra, razvučeno testo sečemo na krugove ja sam našla  tacnicu od kafe šoljice od 15 cm koja mi je bila idealna za veličinu.
4.
Na jednu polovinu stavimo punu supenu kašiku nadeva, preklopimo, prstima naguramo nadev dalje od ivice i ivice pritiskamo viljuškom.
5.
U manji sud sipamo oko 3 cm jestivog ulja i u njemu na srednje jakoj vatri pečemo pancerote do zlatne boje s aobe strane.Pancerote lako dobijaju boju pa treba paziti da se ne peku na najačem plamenu da nebi brzo dobile boju i ostale sirove u sredini.Čim primetite da dobijaju boju sa jedne strane okrećite na drugu stranu.
6.
Gotove pancerote odlažite na papirni ubrus i prekrite sa kuhinjskom krpom dok vam sve ne budu gotove.
7.
Poslužite ih tople sa prilogom domaćeg majoneza i kečapa.

http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar