Dobro dosli

aa

subota, 28. siječnja 2017.

Evo šta je čovjek konzumirao i izliječio dijabetes bez lijekova




Jednom mladiću je dijagnosticiran dijabetes i hipertenzija prije četiri godine. Dakle, uzimanje pilula za hipertenziju i inzulina bilo je neophodno.
On je uspješno prevazišao pilule i inzulin konzumiranjem samo sirovog voća i povrća!
Nije očekivao, da će mu biti postavljena ova dijagnoza prije 4 godine. Često je bio žedan. A, kada je posjetio svoga doktora, šokirao se. Njegov šećer je bio 29, i rečeno mu je, da mu ni pankreas ne funkcionira i da mora uzimati inzulin, ako želi da živi.

Odlučio je da živi s tim dijabetesom. To je prihvatio s oklijevanjem, ali je ipak uzimao inzulin pravilno i bio aktivniji. Ali, kako je vrijeme prolazilo, bilo je sve više i više zdravstvenih problema. Njegovi trigliceridi su se podigli do 16 i krvni pritisak mu je bio oko 150/100. Počeo je uzimati sve više i više pilula …
Ali, uoči Nove 2013. godine, donio je odluku da započne novo poglavlje svog života. Gledao je TV emisiju “The Edge of Science”(Na rubu znanosti), u kojem je dr John Zirdum objasnio, kako je živio 12 godina samo na sirovoj hrani.
Mladić je odlučio da odmah preduzme neke korake, nakon emisije. Kupio je novi blender i započeo novi režim ishrane.
Imao je dosta poteškoća u prvoj nedjelji, ali se borio s tim i savladao ih je. Vrlo brzo je postigao prve pozitivne rezultate. Njegov nivo šećera u krvi je, bio oko 5.
Bilo je nevjerovatno. Odlučio je da odbaci inzulin i nastavio sa svojim režimom ishrane. Mislio je da, ako se njegov nivo šećera u krvi poveća iznenada, uzet će svoju dozu inzulina. Ali nije imao nikakvih zdravstvenih problema i čak je počeo da gubi na težini, što je bilo sjajno!
Dnevno je gubio kilogram. U 25 dana, izgubio je 11 kg. Četiri mjeseca kasnije, nakon što je donio odluku da počne sa režimom sirove hrane, bio je novi čovjek. Nije više koristio insulin i njegov krvni pritisak je bio 120/60, kao u bebe. Trigliceridi su mu bili 1,4 i težio je 20 kilograma manje. Više ne koristi nikakve tablete.

Recept za njegov omiljeni sok
Šačica kelja
5 kivija
2 banane
2 jabuke
Pola litra vode

Trošite pola litre ovog soka ujutro i zadržate ostatak za ostatak dana. Osim toga, trebate jesti voće, voćnu salatu ili tunu (bogata vitaminom B12 koji je potreban za naše tijelo), kada osjećate glad.
Nikada ne trebate osjećati glad, jer vaš mozak nikad ne zna da li je želudac prazan ili ne. On prima te informacije iz krvi, a krv sadrži sve što je potrebno vašem tijelu.
Nemojte zaboraviti da podijelite ovaj članak sa porodicom i prijateljima na Facebooku, jer možda možete pomoći nekome!

http://www.dobra-hrana.info

Nema komentara:

Objavi komentar