Dobro dosli

aa

nedjelja, 22. siječnja 2017.

FARMACEUTI KRIJU OD NAS: OVO UBIJA 93 % ĆELIJA RAKA DEBELOG CRIJEVA!

54u5


Rak debelog crijeva je danas jedan od najrasprostranjenijih oblika raka.

Žalosno je to što naukom danas dominira farmaceutska industrija i što se najveći broj istraživanja finansira od strane farmaceutskih kompanija i što su ona uglavnom usmjerena na novčanu dobit, a ne na zdravlje ljudi.

Međutim, to ne znači da se ne sprovode sjajna i značajna istraživanja. Odličan primjer toga dolazi sa Univerziteta u Adelejdu u Australiji, gdje su istraživači otkrili da laurinska kiselina (koja čini 50% kokosovog ulja) uništava preko 93% ćelija raka debelog crijeva kod ljudi nakon 48 sati tretmana.
Intrigantno je da je laurinska kiselina otrovala ćelije raka tako što je istovremeno izazvala oksidativni stres, pritom znatno smanjujući nivo glutationa (koji je potreban ćelijama raka da bi se zaštitile od oksidativnog stresa).

Eksperimenti su sprovedeni in vitro u Petrijevim posudama, ali i in vivo na pacovima, pokazavši jednak učinak. Laurinska kiselina se inače nalazi i u majčinom mlijeku, a predstavlja masnu kiselinu koja podržava imuni sistem i ima antimikrobna svojstva.

Masti u kokosovom ulju „mogu biti korisne u liječenju i prevenciji stanja poput dijabetesa, osteoporoze, virusnih bolesti (mononukleoza, hepatitis C, herpes…), bolesti žučne kesice, Hronove bolesti i raka“.

Dokazano je da kokosovo ulje umanjuje neželjene efekte hemoterapije i da poboljšava kvalitet života pacijenata oboljelih od raka.

http://www.zivjeti-zdravo.com

Nema komentara:

Objavi komentar