Dobro dosli

aa

petak, 20. siječnja 2017.

Godišnje izazove smrt 2 miliona ljudi: Vodeći uzrok infarkta, raka i astme nalazi se u vašoj kući!

24745t45


Ako odmah poćnete primjenjivati ove savjete, znatno ćete smanjiti rizik od opakih bolesti. Aktivnosti poput pranja ili kuhanja mjenjaju vazduh koji udišete u kući – korišćenje hemikalija pri brisanju podova ili prozora ispušta i do 900 vrsta toksičnih materija u vazduh! Takođe, u vašem domu po ćoškovima se kriju i buđ, polen, kao i ugljen monoksid, koje donosite na odjeći, prljavim sunđerima, šporetu pa je bolje da se preorjentišete na domaće proizvode. Najjaču vezu sa lošim kvalitetom vazduha u kući naučnici su pronašli sa srčanim oboljenjima, rakom pluća i razvojom astme. Kašalj, suzenje očiju, ošamućenost, umor i glavobolja su neki od blažih znakova da je u vašoj kući vazduh zagađen.




Ali, mogu se javiti i jači simptomi, poput iritacije očiju, osipa, bolova u mišićima, disajnih problema, temperature ili osjećaja hladnoće, kao i krvarenje iz nosa i plućne bolesti. Uz ovih 8 načina drastično smanjite unos štetnih čestica, materija i mikroorganizama u dom: 1. Vodite računa da svaki dan provjetrite svaku prostoriju u kući/stanu 2. Koristite ekološke proizvode za čišćenje 3. Umjesto dezodoransa u limenoj boci, koristite rol-on u plastičnoj kutijici 4. Isključite sve uređaje iz struje koji ne moraju stalno da budu uključeni, poput frižidera, zamrzivača i slično. 5. Na tepisima se skupljaju gljivice, prašina, grinje, dlake kućnih ljubimaca i još mnogo štetnih čestica, pa je bolje da se odlučite za drveni pod i kućne papuče. 6. Nikada u kuću ne ulazite u obući jer cipele na sebi nose brojne zagađivače, prljavštinu i zemlju, koju ćete tako raznijeti po cijeloj kući, a kasnije doći i u kontakt sa njima. 7. Potrudite se da odjeću sušite napolju, a ukoliko nemate mogućnost za to, što češće otvarajte prozore! 8. Redovno mjenjajte zavjese na kadi, i obratite pažnju da ne budu od vinila – ovaj materijal zadržava vodu, pa se na njemu buđ razvija enormnom brzinom Brojna istraživanja potvrdila su da zagađenje vazduha indirektno uzrokuje i do dva miliona smrtnih slučajeva godišnje!



Preuzeto sa: http://www.prirodna-medicina.info/2016/05/27/godisnje-izazove-smrt-2-miliona-ljudi-vodeci-uzrok-infarkta-raka-i-astme-nalazi-se-u-vasoj-kuci/

Nema komentara:

Objavi komentar