Dobro dosli

aa

subota, 21. siječnja 2017.

Otac upozorio na opasnosti nepranja ruku ako imate bebu u kući, da vam se ne dogodi ovo…

256546


Kada ovo pročitate, pazićete na svaku sitnicu sa kojom vaše dijete dolazi u kontakt.

Pre nekoliko dana, otac bebe podelio je svoju srceparajuću priču sa ostatkom sveta. U svojoj objavi napisao je da je njegova ćerka primljena u bolnicu sa virusnim meningitisom, a kasnije i respiratornim sinicitijalnim virusom, (RSV).
“Umalo da je izgubimo prošlog ponedeljka. U lokalnoj bolnici su rekli joj nema spasa ukoliko joj se stanje pogorša.”
Objasnio je efekte i implikacije RSV-a i koliko je važno prati ruke pre nego što uzmete svoje dete u naručje. Pored RSV-a dijagnostikovani su joj teška upala pluća, grip H tipa, bronhitis, kao i delimično oštećeno desno plućno krilo.

“RSV nije šala! Obavezno operite ruke svaki put pre nego uzmete svoje dete u naručje” RSV nije uzrokovan izlaganjem niskim temperaturama već direktnim kontaktom sa kašljem ili kijanjem na primer.

“RSV virus se ne širi putem kapljica, već i kontaktom sa zaraženim mesto. Na primer ako vaše dete dodirne kolica u supermarketu, na koja je zaraženo dete kašljalo, i vaše dete će se verovatno zaraziti.” – objasnio je doktor Ari Braun, autor “Baby 411”.

Na svu sreću, ovoj bebi je sada mnogo bolje.
“Ona je toliko stvari prebrodila u poslednjih nedelju dana. Sada sam još ponosniji što je ona moja ćerka.” – napisao je otac.

http://www.zivjeti-zdravo.com

Nema komentara:

Objavi komentar