Potrebna su vam samo 3 sastojka, a napravit ćete čokoloadnu tortu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Sastojci:
175 g tamne čokolade,
7 jaja,
140g maslaca
Priprema:
Rernu zagrijati na 130 srepeni.
Prvo pripremite kalup za tortu, premažite sa maslacem i obložite papirom. Čokoladu ćete izlomiti na kockite i onda otopiti na pari. Pred kraj umješajte jedan masac. A onda žumance odvojite od bjelnaceta i onda u jednoj posudi pjenasto umutite žumanca i dodajte ohlađenu smjesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi ulupajte snijeg od bjelanaca, i kašiku po kašiku dodajte u pripremljenu smjesu.
Sve to onda izliti u kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u posudu za pečenje i napunite je vrućom vodom do pola kalupa. Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina trebalo da bude mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja, tortu ostavite da se ohladi, pospite šećerom u prahu.
http://www.kreativan.info
Nema komentara:
Objavi komentar