Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

MOŽE SE DESITI I VAMA: Doktori su bili UŽASNUTI kada su otkrili razlog BOLA U VRATU kod ove djevojke




U moderno doba tehnologije svako od nas posjeduje kompjuter, mobilni telefon ili tablet i troši mnogo sati na njemu. Prema statističkim podacima, obično ljudsko biće troši oko 2-4 sati dnevno na svom računaru i telefonu

Tinejdžeri provode sate i sate na svojim telefonima i kompjuterima tipkajući, gledanje videa itd. Ovo je štetno za njihovo tijelo i um, a posebno za vrat.

“Tekst vrat” je termin za hronični bol u predjelu vrata koji je rezultat previše provedenih sati ispred telefona ili kompjutera. Ova bol se javlja kada pravilna i normalna kriva u vratne kralježnice postaje smanjena, a u nekim slučajevima može čak i krenuti naprijed. Normalna kriva kičme je 40 stupnjeva, ali zbog dugih sati u neugodnom položaju će postati savijena i vrlo bolna.

Ovo stanje može izazvati neke druge probleme, kao što su bol u ramenima, migrene, utrnulost ruku ili golicanje itd.

Srećom, postoji rješenje za ovaj problem. Rješenje je u vašim navikama i stilu života. Vi ste odgovorni za svoje tijelo i kako ono izgleda. Na prvom mjestu morate ograničiti korištenje svog telefona. Radite vježbe koje će protezati mišiće tijela i pružiti tijelu pravilan položaj. Također, idite u teretanu ili u park, nije bitno samo da ste aktivni.

Izvor: pozivitno.info

1 komentar:

  1. KADA SE MALO NAGNETE NAPRED DA PROCITATE ILI POSALJETE PORUKU ISTO JE KAO DA STE STAVILI TEG OD 20 KG I OPTERETILI VRATNE PRSLJENOVE. AKO SE JACE NAGNETE TO JE KAO DA STE VRATNE PRSLJENOVE OPTERETILI SA 40 KG.

    OdgovoriIzbriši