Dobro dosli

aa

nedjelja, 29. siječnja 2017.

Kada birate šampon, IZBJEGNITE OVA 2 SASTOJKA KOJA IZAZIVAJU RAK

sd


Većina ljudi ne smatra da su kemikalije u šampona i drugih proizvoda za osobnu njegu sigurni za korištenje.

Međutim, mnogi nisu svjesni koliko tu ima kancerogenih i toksičnih tvari .

FDA ne regulira šampon i druge slične proizvode, pa stoga prizvođači mogu zakonski staviti praktički šta god žele u njima.

Mi vas upozoravamo na ova dva sastojka

1. propilenglikol
Propilen glikol se kemijski najčešće koristi kao ovlaživač, ili sredstvo da kožu vlaži. Također se koristi kao sredstvo za viskoznost koja smanjuje kemikaliju koja čini svoje proizvode za osobnu njegu manje ljepljivom teksturom. Međutim, ovaj sastojak može biti vrlo iritantan za kožu, oči i pluća. Postoje neki dokazi da je propilen glikol ima toksične i alergijske svojstva.

Čak i koncentracija propilen glikol od samo 2% može izazvati ozbiljne iritacije kože, pa čak i košnice.

Ova hemikalija je klasificirana kao otrovna .
2. Natrijev sulfat
Natrijev sulfat, također poznat kao natrijev lauril sulfat, se koristi kao površinski, deterdžent i emulgator. Ovaj kemijski prizvod je pronađen u industrijskim sredstvima za čišćenje, kao i gotovo svaki komercijalni dostupni šampon, tekući sapun i deterdženta za rublje.

Glavni problem s natrijevim sulfatom je da s obzirom na proizvodni proces, često je kontaminiran s 1,4 dioksan – kancerogen.

Istraživanja pokazuju da je natrij sulfat može uzrokovati iritaciju kože, endokrinih poremećaja, ekotoksičnost, toksičnost organa, razvojna toksičnost, reproduktivnu toksičnost, neurotoksičnosti i moguće DNA mutacije koje dovode do raka.

Dakle, malo pročitajte prilikom uzimanja ovih proizvoda.

http://www.zivjeti-zdravo.com

Nema komentara:

Objavi komentar