Dobro dosli

aa

subota, 28. siječnja 2017.

Prednosti za zdravlje: Kurkuma sa medom i limunom
Kurkuma i voda sa kurkumom imaju jaka anti-upalna i anti-kancerogena djelovanja. Ako dodate u vodu od kurkume malo limuna i meda, to će vam pružiti mnoge zdravstvene prednosti to je jako zdrav napitak za vaše zdravlje.

Aktivan sastojak u kurkumi, kurkumin djeluje kao snažan antioksidanas i jaka anti-upalna svojstva, pruža mnoge zdravstvene prednosti.


Na ovaj način možete pripremiti ovaj ljekoviti napitak.

Topla voda od kurkume sa limunom i medom – Recept:

Potrebni sastojci:
Pola limuna
Pola žilice kurkume
Topla voda
Organski med (ako želite)

Način pripreme:
Iscjedite pola limuna u čašu, dodajte toplu vodu i kurkumu, sve dobro izmješati. Ako želite možete dodati malo meda da bi ovaj napitak zasladili.

Zdravstvene prednosti pijanja kurkuma vode sa limunom i medom


  Održava dijabetes pod kontrolom
Kurkuma učinkovito smanjuje otpornost na inzulin i sprečava dijabetes tipa 2. Ipak, prije uporabe kurkuma, posavjetujte se sa svojim liječnikom, jer uporaba nekih jakih lijekova u kombinaciji s kurkuma može dovesti do niskog šećera u krvi ili hipoglikemija.

Protuupalna i antioksidativna svojstva
Kronična upala ozbiljno šteti tjelesnim tkivima. Aktivna komponenta kurkuma, kurkumina, ima snažno protuupalno djelovanje, te je učinkovit kao mnogim komercijalnim anti-upalni lijekovi.

Ublažava artritis
Kurkuma, zbog svoje jake antioksidativna svojstva, učinkovito uklanja štetne slobodne radikale koji oštećuju stanice u tijelu. Redovna upotreba kurkume kod reumatoidnog artritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zgloba.

Sprječava bolesti srca
Brojne studije pokazale su da kurkumin sprečava nakupljanje plaka koji začepljuje arterije i uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući moždani i srčani udar.

Sprječava rak
Ova nevjerojatna začin sprječava proliferaciju ili opstanak gotovo svih vrsta tumorskih stanica, a njegova je uporaba vrlo koristan u slučaju raka.

Izvor: zenstvena.com

Nema komentara:

Objavi komentar