Dobro dosli

aa

subota, 28. siječnja 2017.

Nanesite OVO na lice i vidjet ćete šta se događa sa toksinima, ekcemima i staračkim pjegama

756


Jabukovo sirće nosi mnoge prednosti. Bogato je beta karotenima i kalijumom te ostalim mineralima. Ima antigljivična, a i antiupalna svojstva.

Jabukovo sirće je dobro i za kožu, jer smanjuje upale, svrab, pogoduje suhoj koži i sprječava infekcije. Čisti kožu, dobro djeluje protiva akni, smanjuje staračke pjege, reguliše pH kože i smanjuje mogućnost za nastanak bora.

Ipak, trebate biti svjesni da je sirće jako i trebate prvo provjeriti da li odgovara vašoj koži jer nismo svi isti. Ne tolerišemo svi isto neke materije.

Ako imate probleme sa kožom, nanesite malo sirćeta(razriješenog sa vodom) na vatu, pa na lice. Zatim isperite.

Jabukovo sirće je dobro za liječenje ekcema i taj problem možete riješiti sa ovim receptom:

2 kašike jabukovog sirćeta
1 čaša vode
3 komada vate

Pomiješajte sirće i vodu, te nanesite na ekcem pomoću vate. Ako imate osjetljivu kožu, koristite pola čaše vode i malu kašiku sirćeta.

Jabukovo sirće i med

Med ima antibakterijska i antiupalna svojstva, a umiruje nadraženu kožu. I ova kombinacija je dobra u tretiranju ekcema.

Sastojci:

Jedna mala kašika meda (med uvijek uzimajte plastičnom kašikom)
2 male kašike sirćeta
Čaša vode
Pomiješajte sve sastojke i  popijte. Nemojte previše piti jer velike količine sirćeta razrjeđuju krv. Pijte ovo jednom dnevno.

Napomene:

Sirće je veoma jako i zato ga uvijek razrijedite sa vodom
Ne prepručuje se trudnicama ni dijabetičarima
Provjerite da li ste alergični, jer ako jeste ne smijete ga koristiti
Dok konzumirate sirće na ovaj način, izbjegavajte kikriki, jaja, soju i mliječne proizvode. Dobro pazite i inače na ishranu, jer zdrava ishrana sprječava, a i liječi mnoge bolesti.
Soja je inače genetski modifikovana, pa biste je trebali izbjegavati. Mlijeko i jaja trebate konzumirati, ali nemojte dok koristite sirće u svrhu liječenja oralno.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar