Dobro dosli

aa

petak, 27. siječnja 2017.

Ona svoje uho stalno pritiska štipaljkom. Pogledajte zašto, jer ćete uskoro i vi to da radite!
Imate li bol u leđima? Ili grčeve u stomaku? Sada postoji jednostavan način za rješavanje bola u tijelu…

Refleksologija je područje medicine koje pritiskom na određena mjesta na tijelu, rješavaju problem bolova. Posebno je pogodna metoda za primjenu na uhu, jer upravo tu postoji mnogo nervnih završetaka. Uz pomoć štipaljke, koja vrši pritisak na konkretni nerv, može se riješiti neprijatnost ili bol, piše Modni.

1101-600x600-622x622
 
Sa pritiskom na određene tačke, bolovi u određenim dijelovima mogu biti riješeni.

1. Ramena i leđa


Gornji dio uha vezuje se za leđa i ramena. Držite jednu štipaljku tokom 60 sekundi, i na taj način ćete se riješiti napetosti i smanjiti bol.

Za optimalne rezultate, postupak treba ponoviti nekoliko puta dnevno.

2. Organi


Ova tačka je povezana sa svim organima u tijelu. Čak i laganom masažom prstima sebi pomoći. Međutim, ako stvarno imate unutrašnji bol, treba potražiti ljekarsku pomoć.

3. Zglobovi

Gornji središnji dio uha pripada zglobovima. Za kočenje ili bolne ruke i noge, štipaljka je spas. Ukoliko imate hronične bolove, možda je ljekar ipak bolji izbor!

4. Sinusi i grlo


Ovaj donji dio uha je povezan sa paranazalnim sinusima i grlom. Kad je hladno ili je u pitanju sinusna infekcija, štipaljka može učiniti čudo.

5. Varenje


Tik iznad ušne resice je tačka koja se dovodi u vezu sa probavom. Bol u stomaku ili grčevi mogu se smanjiti ili čak potpuno eliminisati. Usput, metoda se takođe može primeniti i preventivno …

6. Glava i srce

 

Uho je spojeno sa dva najvažnija dela uha – glavom i srcem. Glavobolja ili srčani problemi mogu se smanjiti štipaljkom ili prstom.


http://www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar