Dobro dosli

aa

petak, 27. siječnja 2017.

Otišla je doktoru zbog užasnog bola u stomaku, a on je vrisnuo kada je OVO ugledao!


436546745




















Žena po imenu Minati Mondal, iz Kolkote, Indije, patila je od boli u stomaku i odljeva kiseline u periodu od 45 dana kada je imala 48 godina.

Otišla je u blonicu i otkriveno je da ima žučni kamenac. Doktori su preporučili operacijki zahvat kada su pronašli 12, 000 kamenaca u žući što je vjerovatno novi svjetski rekord i svi su bilo šokirani.

 
Minati Mondal je patila od bola u stomaku i izljeva tekućine u periodu od duga dva mjeseca. Napravila je nekoliko testova zajedno sa ultrazvukom i rezultati su pokazali da ona boluje od nekoliko slučajeva žučnih kamenaca.

Kamenci su mala, kristalna masa su nenormalno formirani u žuću . U nekim slučajevima osoba može imati normalan život bez ikakvih simptom dok ne počnu blokirati žuć – tada oni uzrokuju bol i mučninu i potencijalnu smrtnu infekciju.



Masna ishrana može povećati rizik posebno kod žena i još uvijek nije jasno zašto. Ali pored toga, doktori nisu očekivali da pronađu tako veliki broj kamenčića.

Dr. Makhan Lala Saha koja je obavila operaciju objašnjava: “Bila sam začuđena kada sam vidjela ogroman broj kamenaca koje smo uklonili iz žući ove pacijentkinje. Nikad nisam ni pomislila da u žućnoj kjesivi može biti toliko kamenčića”.

 
Dr. Saha je prebrojala sve male kamenčiće uz pomoć nekoliko asistenata noseći duple zaštitne rukavice. Trebalo im je 4 sata da zaključe da ih ima 12, 000 veličine između 2 i 5 mm.

Dr. Saha je dodala “Prije dva mejseca operisala sam djevojčicu koja je imala 1, 110 kamenaca ali uprkos šokantnom broju, otkrila sam da su 1983 doktori u Velikoj Britaniji uklonili 3, 110 kamenaca iz njemačkog pacijenta. Ali osjećala sam da ovaj broj može zamijeniti prošli rekord zato što je ovaj rekord tri puta veći od ostalih rekorda”.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar