Dobro dosli

aa

petak, 27. siječnja 2017.

Ovaj poznati kardiohirurg je otišao u penziju sa nevjerovatnih 95 godina: Pogledajte njegov recept za zdrav i dug život!

ggggg


Vjerovatno niko od vas ne vjeruje da bi neko mogao otići u penziju sa 95 godina. Ali ovaj poznati doktor po imenu  Elsvort Vorhem koji je nedavno napunio 100 godina je uspio to. Njegova biografija je velika, a pamti i Drugi svijetski rat u kojem je radio kao ljekar, a svoje zanimanje je uvijek volio.

„Znate ono kada ljudi kažu da da imaju životni poziv? Ja osjećam da je moj bio lekarski. Nikada to nisam dovodio u pitanje“ rekao je Vorhem

Pogledajte drugu stranicu dole ispod za njegov tajni recept!

Ovaj tajni recet je bio da  pređe sa mesa na vegansku hranu, takođe spavao je svaki dan 8 do 9 sati, a budio se ujutro u 5.



On je jeo samo 2 puta dnevno, a za svoj doručak je uvijek birao žitarice sa bademovim mlijekom. I zahvaljujui takvom životu ovaj doktor je prestao da radi operacije tek u 74. godinu, čak i dvije godine posle nego što zakon naređuje. Vjerovali ili ne on je do svoje  95 godine je radio na unverzitetu i bio mentor mlađim ljekarima tokom velikih operacija, a kada je trebala pomoć uvijek je bio raspoložen da pomogne. On danas radi sve bez problema, radi u svojoj bašti čak 10 sati dnevno, penje se uz stepenice. A doktor jeruje da je tajna dugovječnosti u pravilnoj ishrani i aktivnom životu.

http://www.novonovo.info

Nema komentara:

Objavi komentar