Dobro dosli

aa

petak, 13. siječnja 2017.

PRESTANITE OVU HRANU JESTI SVAKI DAN – MOŽE VAS UBITI!!!

36346


Morate paziti na mnoge stvari prilikom pripremanja hrane jer, ako neke stvari zanemarite,možete sebe dovesti u opasnost.

Npr. kada želite jesti gljive, trebate dobro otvoriti oči i uzeti one gljive koje nisu otrovne. Mnoge gljive je veoma lako zamijeniti jer su sličnog izgleda.

Naravno, trebali biste znati da gljive, špinat i krompir nikada ne smijete podgrijavati. Zato, kad napravite ove namirnice, pojedite ih odmah. U slučaju da ne možete, pojedite ih kasnije, ali ih ponovo ne zagrijavajte.

Bademi su veoma zdravi, ali nemojte pojesti više od 7 badema dnevno. Tada dobijate samo kontra efekat jer je to više od preporučene doze i može vam naškoditi.

Ako jedete muškatni oraščić u velikim količinama, možete dovesti do nastanka halucinacija. Zato smanjite količine.

Brazliski orasi sadrže dosta selena i ako ih puno jedete možete se otrovati selenom.

Puffer riba je japanski specijalitet koji množe biti toliko otrovan da odvede do paralize i smrti.  Dobro pazite šta unisite u organizam i u kojim količinama.

Dobro pazite da ne dođete u dodir sa genetski modifikovanom hranom (GMO) koje sve više ima. Zato uzimajte voće i povrće norlanog izgleda, boje, veličine i koji su normalni za to godišnje doba.

GMO namirnice su veoma kancerogene i otrovne jer sadrže gene i razne štetne materije koje im pomažu da izgledaju veće ili ljepše. Ne dajte se prevariti i ne shvatajte ishranu olako.

http://megagiga.info

1 komentar:

  1. Bravo! Kakav tekst! Ma, ovo je naucni rad. - Nemojte jesti otrovne pecurke! - Nemojte jesti otrovne japanske ribe! Koja budalastina!

    OdgovoriIzbriši