Dobro dosli

aa

petak, 30. prosinca 2016.

DOKTORI VAM OVO NEĆE REĆI: Evo kako izliječiti vašu ŠTITNJAČU – PRIRODNO!

87697976


Ako sumnjate da imate problema sa štitnjačom, važno je da posjetite liječnika kako bi na taj način dobili potrebne dokaze iz laboratorija. Zajedno sa svojim liječnikom radite na pronalaženju uzroka vašeg problema sa štitnjačom. Problem štitnjače neće nestati ako uzroci nisu pronađeni.

Srećom štitnjača se može izliječiti, naravno putem prehrane i promjene u vašem načinu života. Ovdje ćemo vam predstaviti nekoliko načina za prirodno liječenje vaše štitnjače:

Izbjegavati gluten

 


Gluten je glavni uzrok disfunkcije štitnjače. Gluten uzrokuje autoimuni odgovor u mnogim ljudima i sada se smatra kao uzrok Hashimotov tireoiditisa, autoimune zajedničke bolesti štitnjače.

Koristite kokosovo ulje

Kokosovo ulje ne ometa pretvaranje T4 u T3, kao mnoga od ulja koja inače koristimo u kuhanju. Kokosovo ulje povećava metabolizam i pomaže da izgubite težinu.

Također podržava zdravlje imunog sistema, što je ključno u pomaganju štitnjače. Zamijenite svoja ulja sa kokosovim i konzumirajte najmanje 1 kašiku dnevno.


Izbjegavajte kikiriki i maslac od kikirikija, također sadrže goitrogens

Jedite alge i drugo morsko povrće

Alge i druga morska povrća treba jesti često. Ove namirnice su glavni dijetetski izvor joda i dolaze učitani s mnogim drugim hranjivim tvarima.



Jedite supu od kostiju

Ovo je pravi eliksir koji pomaže crijevnu sluznicu te jača imunološki ssistem. Također je odlična za optimalno zdravlje štitnjače. Jedite dnevno 1 šolju juhe od kostiju sa prstohvatom morske soli.


 
Optimizirajte potrošnju vitamina A, D i K2

Ovi vitamini su ključni za dobro zdravlje i tiroidne hormone. Nedavne studije pokazuju da ljudi sa problemima štitnjače su u deficitu sa ovim vitaminima u tijelu.

Sve prirodno



Naše tijelo je danas preopterećeno sa toliko proizvoda punih hemikalija, otrovnih namirnica, toksičnog zraka i mnogih proizvoda za čišćenje i ljepotu, što uveliko utiče na zdravlje naše štitnjače.

Prakticiranje nekih terapija za opuštanje kao što su joga, meditacija ili tai chi je vrlo dobro za regulisanje funkcije štitnjače, osobito ako je problem uzrokovan traumom, velikom depresijom…

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.



http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar