Dobro dosli

aa

četvrtak, 29. prosinca 2016.

Začinjena rolana svinjska rebrica

Svinjska rebrica


Sastojci  4 osobe
Svinjska rebrica u komadu komad
Začini
po volji papar 20 zrna (po volji)
40 zrna gorušica - sjeme - 40 zrna (po volji)
20 zrna papar crveni - 20 zrna (po volji)
20 zrna papar zeleni - 20 zrna (po volji)
3-4 kom lovorov list - 3-4 komada
po volji anis - po volji (po volji)
2-4 kom klinčići - 2-4 komada
po potrebi Maslinovo ulje - koliko treba za premaz
po potrebi svinjska mast- koliko treba za premaz
po potrebi senf i med - koliko treba za premaz
Dodaci
1 kom mandarina ili naranđa
1 kom luk - 1 veći ili 2 manja
2-4 češnja češnjak - 2-4 češnja
1 komad Jabuka - 1 komad
po potrebi špaga za vezanje rolice ( prironna bez umjetnih materijala)

Priprema
1.
Pripremiti začine

2.
Pripremiti i špagu za vezanje rolice.

3.
Ubaciti začine u mužar ili slično i istuči ih.

4.
Očistite i pripremite jabuku, luk, mandarinu (naranđu), češnjak

5.
Napravite džepić u debljem mesnom dijelu i ubacite 2-3 češnja češnjaka ovisno o želji.

6.
Istrljajte kompletnu površinu maslinovim uljem i gornju i donju

7.
Utrljajte sol u meso

8.
Utrljajte začine i dodajte lovorov list

9.
Složite na širi dio i dodajte jabuku, luk, mandarinu (naranđu)

10.
Počnite rolati

11.
Kad napravite preklop i dobijete čistu površinu rebrica premažite ih medom i nakon toga semfom preko kojeg rasporedite začine i tako sve do kraja rolanja

12.
Poćnite vezati i sa preklopima vežite do kraja - kao šunkicu.

13.
Kad završite gornju stranu okrenite i isprepletite donje špagice da bi ostale kompaktne.

14.
Zavežite na kraju da ništa ne ispada van ( Ako imate delelu iglu najbolje za prošiti krajeve. Ponovo rasporedite po cijeloj površini začine , remažite domaćom mašću i ostavite da stoji do sutra.

15.
Treba samo ispeči

16.
Narezati i pojesti

Posluživanje
Sutradan ih pecite u zagrijanoj pećnici na 180° - 200° dodajte manje krumpire u komadu ili ih prerežite napola ako su veći. Dužina pečenja ovisi o težini (kg/h) Na gornjem dijelu možete prvih pola sata ostaviti alu foliju. A zbog jabuke, luka, mandarine će se cijelo vrijeme lijepo isparavati i davati sočnost i vlagu.Ako niste dobili bojicu i koricu stavite zadnjih 10 minuta pečnicu na gornji grijač. Nakon što je pečeno otvorite rolicu i sastojke pomiješajte sa saftom od pečenja te premažite rebrica i krumpire.

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar