Dobro dosli

aa

subota, 31. prosinca 2016.

VIŠE GA NEĆETE MORATI KUPOVATI: NAPRAVITE SAMI NAJUKUSNIJI LIČKI SIR! (RECEPT)

75675675


Sastojci

2 l punomasnog mlijeka
200 ml kiselog vrhnja
sol
Priprema

Mlijeko prokuhajte i kad se malo ohladi dodajte mu kiselo vrhnje te promiješajte. Posudu omotajte krpama i pokrijte poklopcem da što dulje zadrži toplinu. Obično se mlijeko kuha popodne ili navečer i ostavi kiseliti preko noći.

Kad se ukiseli tako da je čvrsto kad se posuda protrese, stavite na jednu posudu cjediljku, zatim platnenu krpu ili gazu, pa ulijte kiselo mlijeko. Pustite da se cijedi preko noći ili cijeli dan.

Kad se sir ocijedio, istresite ga u zdjelu. Postepeno dodajte sol uz miješanje. Tijekom miješanja probajte sir dok ne dobijete vama odgovarajući okus.

Zatvoreno u zdjelici držite u hladnjaku.

Foto: www.hah.hr

Nema komentara:

Objavi komentar