Dobro dosli

aa

subota, 31. prosinca 2016.

Spasite na vrijeme JETRU; koja je glavni LABORATORIJ organizma (RECEPT)

Image result for Spasite na vrijeme JETRU; koja je glavni LABORATORIJ organizma (RECEPT)


Brz način života uslovljava kontinuirano konzumiranja brze i nezdrave hrane. Ove namirnice pune naše tijelo toksinima i čine štetu cjelokupnom organizmu.
Detoksikacija je proces koji se mora shvatit ozbiljno, naročito pojedinci koji brinu za svoje zdravlje, osobito zdravlje jetre.

 
Jetra je medju najbitnijim organima čovjekovog organizma, jer je odgovorna za eliminaciju toksina i apsorpciju proteina.

Oboljenja jetre su naročito problematična, jer se kasno uočavaju od početka bolesti do njene dijagnoze često prodje dosta vremena, zbog čega ih je i vrlo teško liječiti. Zbog toga, zaštitimo našu jetru na vrijeme redovitom detoksikacijom, i zdravom ishranom.

Predlažemo ovaj recept za prirodnu i jednostavnu detoksikaciju ovog izuzetno bitnog organa!
Sastojci:


 

– sok od naranče
– sok od limuna
– organski med
– šaka puna metvicom
– litra destilirane vode

Prvo je potrebno da prokuhate vodu, potom dodajte metvicu i ostaviti da vri u vodi oko 5 minuta. Nakon tog, skinite posudu s vatre i ostaviti nekoliko minuta da se ohladi. Dodajte sok od jedne naranče i jedog limuna (ako imate organski limun onda naribajte i koru limuna). Dodajte med na kraju.

Ovaj napitak se može konzumirati hladn ili vruć, za što se odlučite. Redovna potrošnja će očistiti jetru i poboljšati vaš probavni sustav.

Izvor: LijekizPrirode.com

Nema komentara:

Objavi komentar