Dobro dosli

aa

subota, 31. prosinca 2016.

PITA POGAČA SA SIROM...ZABILJAŽITE OVAJ RECEPT JER ĆE VAM VEĆ SUTRA TREBATI




Sastojci:
500 g brašna
malo soli
20 g kvasca
1 kašičica šećera
1 dl vode
2 dl mleka
2 jajeta


  120 g margarina
Za fil:
500 g sitnog sira
2 jajeta
1 šolja jogurta
Za premazivanje:
1 žumance
susam za posipanje

Priprema:
1 U mlaku vodu pomešati šećer i kvasac, ostavite desetak minuta da odstoji. Brašno prosejati, dodati so, jaja, margarin, mleko i na kraju nadošli kvasac. Zamesite testo rukom, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i podelite u šest jednakih delova. Sve sastojke za fil spojite i pomešajte da smesa bude ujednačena.


  2 Jednu lopticu rastanjite do veličine tepsije (pleha) u kojoj ćee peći. Prebacite rastanjeni deo u nauljen pleh. Premažite delom fila, i nastavite postupak, deo testa, fil, test… vodeći računa da fil podjednako rasporedite.Slažite sve tako redom dok ne potrošite sav materijal. Završite sa testom.
3 Premažite žumancetom i pospite susamom. Pogaču zasecite na osam delova (kao tortu) i ostavite još desetak minuta da odstoji. Za to vreme uključite rernu na 250 C, da se zagreje.
4 Pecite pogaču na 200 C, 40-50 minuta ili dok ne porumeni, (pogaču prekrijte pek papirom, da odozgo ne bi pregorela i tako je pecite bar pola sata, zatim sklonite papir i pecite da porumeni). Pogaču poslužite toplu.

http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar