Dobro dosli

aa

četvrtak, 29. prosinca 2016.

Lino lada torta




Sastojci  6 osoba
BISKVIT:
6 Jaja
8 Žlica šećera
1 dcl Vode
1 dcl Ulja
6 Žlica brašna
3 Žlice kakaa
1 Prašak za pecivo
KREMA:
3 Pudinga od vanilije
1 Žlica gustina
1 l i 2 dl Mlijeka
10 Žlica šećera
20 dag Margarina
2 Žlice bijele lino lade
2 žlice tamne lino lade
DEKORACIJA:
Keks krema prije fondana:
1 Margarin
125 g Mljevenog keksa
125 dkg Mljevenog šećera u prahu
postupak piše u receptu

Priprema
1.

Umutiti žumanjke i šećer, dodati tekuće sastojke i dobro umutiti. Tek onda dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakao. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.
Peći u okruglom limu (br 28.)
2.

Pečen i ohlađen biskvit prerezati na dva djela, te natopiti dobro čokoladnim mlijekom, ili voćnim sokom po želji.
3.

Za kremu skuhati puding na uobičajan način. U ohlađen puding dodati margarin. Kremu podjeliti na dva djela, u jedan dio dodati bijelu a u drugi tamnu lino ladu.
4.

Premazati prvi biskvit svijetlom kremom, poklopiti drugim djelom biskvita pa zatim staviti tamnu kremu.
5.

DEKORACIJA:
Keks krema prije fondana:
1 margarin
125 g mljevenog keksa
125 g secera u prahu
- To se izmiksa i torta se premaže, zatim preko toga ide fondan. -

Posluživanje
Dobro ohladiti, kreme su dosta čvrste pa se torta lijepo reže.

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar