Dobro dosli

aa

srijeda, 21. prosinca 2016.

Kupola od čokolade i sira




Sastojci:
Biskvit:
4 jaja, 8 žlica šećera
2 žlice ulja
7 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
za vlaženje biskvita 2 žlice ruma i 3 žlice vode
Krema:
1/2 kg posnog kravljeg sira
8 žlica šećera u prahu
5 dl slatkog vrhnja
20 dag čokolade za kuhanje
10 dag nasjeckanih badema
5 dag čokoladnih mrvica

Priprema:

Od navedenih sastojaka za biskvit napravite smjesu pa pecite u pećnici na 180 stupnjeva cca dvadesetak minuta. Biskvit prepolovite i prerežite uzdužno.
Kremu napravite na sljedeći način:
Miješajte sir i 5 žlica šećera dok ne dobijete smjesu bez grudica. Čvrsto tucite slatko vrhnje sa 3 žlice šećera te dodajte sirnoj smjesi. Odvojite 2/3 kreme i dodajte joj otopljenu čokoladu i malo ruma (uzmite od količine predviđene za vlaženje biskvita). Tu kremu razdijelite na pola, pa u jedan dio dodajte sjeckane bademe. U jednu trećinu kreme dodajte čokoladne mrvice.
Kalup ili zdjelu promjera 20 cm u obliku kupole (može poslužiti i obično cjedilo te veličine) obložite jednim slojem biskvitne podloge koju ste izrezali na kriške kako biste lakše prekrili stijenke kalupa. Biskvit poprskajte mješavinom ruma i vode. Drugu biskvitnu podlogu izrežite na veličinu kruga koji odgovara unutrašnjosti kalupa.

Bijelu kremu ulijte u kalup i ravnomjerno ga rasporedite pomoću žlice na stijenke biskvita. Ostali prostor unutar kalupa popunite crnom kremom u kojoj su sjeckani bademi. Poravnajte površinu kreme i prekrijte drugim dijelom podloge. Pritisnite rukom, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku par sati.
Iskrenite tortu na podlogu za serviranje. Čokoladnom kremom premažite tortu i pospite čokoladom u prahu.

Izvor: gastronomika.hr

Nema komentara:

Objavi komentar