Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

OVU biljku sigurno imate u svom vrtu a da niste ni svjesni da može izliječiti ćelavost i reume!

ćelavost ružmarin


Ovu čudesnu biljku su uveliko koristili još u drevnoj Grčkoj. U pitanju je ružmarin i on je itekako popularna biljka a sad ćete saznati i zašto..

 
Prema jednom nedavnom istraživanju, ružmarin sprječava starenje i radi kao moćan antioksidans. Ima u izobilju flavonoida, spojeve koji poboljšavaju protok krvi u sva tkiva, jačaju krvne žile i potiču cirkulaciju. Stoga, može se koristiti za liječenje glavobolje, za poboljšanje memorije i stimulisanje rasta kose.

Pozitivno utiče na probavni sistem i ljudi ga jako često koriste za liječenje zatvora, grčeva u trbuhu, probavne smetnje, te nepravilnu apsorpciju hranjivih tvari u crijevima. Naučno je dokazano daekstrakt ružmarina stimulira izlučivanje žuči, ključan element u probavi masti.


 

Njegova protuupalna i antibakterijska svojstva se ne mogu i ne smiju zanemaritvati jer su vrlo snažni i imaju sposobnost liječenja infekcije uha, nosa, grla i bronhitis.

Osim toga, on također liječi umor i pruža olakšanje od bolova u mišićima, reumatizma i išijasa. Za vanjsku upotrebu, treba da razrijedite ulje ružmarina s neutralnim uljem kao što je suncokretovo ulje i nanesite na zahvaćena područja.

Ekstrakta ružmarina također promiče pravilan protok krvi na na kožu, sprječava gubitak kose i stvaranje peruti.

Imajte na umu da djeca ne bi trebala koristiti ulje ružmarina. Trudnice bi trebale koristiti male količine.

Podijelite ovo sa vašim prijateljima kako bi i oni bili upućeni u blagotvorna djelovanja ove fenomenalne biljke!

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar