Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

GRAVČE NA TAVČE




Sastojci  5 osoba
2 veće mrkve
2 paprike
2 luka
2 režnja češnjaka
1 srednja tikvica
paket Kranjskih kobasica Podravka (330 g)
15 dag suhog špeka
250ml Podravka pasirana rajčica
Vegeta,sol,papar, mljevena paprika

Priprema
1.
Priprema: izrezati na kockice luk, češnjak, mrkvu, tikvice i papriku. Izrezati na komadiće špek, kranjsku (ili neku drugu) kobasicu na kolutiće.
2.
Lagano propirjati luk i češnjak, dodati sve ostalo povrće i meso. Pržiti nekoliko minuta te dodati kuhani grah ili grah iz konzerve. Zaliti pasiranom rajčicom te začiniti vegetom, solju, paprom i mljevenom paprikom.
3.
Sve prenijeti u keramičku posudu za pečenje u pećnici, podlijati s 2 dcl vode i peći poklopljeno 20 minuta. Otklopiti i zapeči 10 minuta.
Posluživanje
Najbolje poslužiti toplo. Prilog- salata ili ukiseljeno povrće!

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar