Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

BULOČKE SA SIROM



Sastojci

Testo:
550 g mekog brašna tip 400
300 ml mleka
20 g svežeg kvasca ili
7 g suvog kvasca
1 kašika Šećera ( kristal)
1 kašičica soli
80 ml ulja
Nadev:
po želji sir, meso, kupus ili džem, mak, suvo groždje
Premaz:
1 jaje
po želji susam ili kim, mak ili šećerna voda
po potrebi otopljenog butera

Priprema
1.
Za osnovno kiselo testo uzeti kvasac i staviti u posudu za mešenje. Dodati šećer, ako mesite slatke buločke dodajte 3 kašike šećera, 3 kašike brašna, mlako mleko i sve dobro promešati da se kvasac rastvori. Ostaviti 10-tak minuta da kvasac "nadodje".


Nakon tog vremena staviti polovinu brašna, dodati so i ulje, i uz postepeno dodavanje brašna umesiti meko testo koje se ne lepi za ruke.
Testo na pobrašnjenoj podlozi mesiti bar 10 minuta da što više vazduha udje u njega da bi bolje naraslo.
2.
Oblikovati testo u loptu, premazati ga uljem, staviti u posudu, prekriti prianjajućom folijom i kuhinjskom krpom, te ga ostaviti na toplom mestu 1 sat da udvostruči svoju količinu.

Tako nadošlo testo podeliti na dve lopte, oblikovati ih u veknice i podeliti svaku na 8 loptica. Dobićete 16 loptica koje nežno premesite, pokrijete krpom i ostavite još 10 minuta.
3.
Svaku lopticu oklagijom razvući u tanku elipsu, na jednom kraju staviti nadev a drugi kraj, do polovine elipse, zarezati na nekoliko uspravnih traka. Smotati elipsu u valjak pazeći da isečeni krajevi ostanu dole i dobro prionu za ostatak testa.

Tako pripremljene valjčiće slagati u pleh obložen pek papirom. Pokriti testo i ostaviti ga još 30 minuta na toplom mestu da kisne.
4.
Rernu zagrejati na 200 stepeni, buločke premazati umućenim jajetom, posuti kimom ili susamom, slatke premazati zašećerenom vodom, i preko svake staviti po kašičicu rastopljenog butera.

Buločke peći na 200 stepeni do rumene boje.
Pečene buločke malo prohladiti pa poslužiti.
5.

* Rusi testo ne premazuju buterom, ostave ga bez te masnoće, ali ja sam želela da budu mekane duže vreme. Ako ih služite odmah, vi izostavite taj deo u pripremi.

http://www.coolinarika.com


Nema komentara:

Objavi komentar