Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

Jednostavno domaće rješenje za vaše PODOČNJAKE – Kao rukom odnešeni!

75687568


Puno ljudi imaju tamne krugove ispod očiju. Mogu biti i kod mladih, ali i starijih osoba. Ipak, niko od nas ne voli da ima te tamne krugove ispod očiju.

Ipak, mnogi su uzroci podočnjaka, kao što su: prekomjerno pušenje, nepravilna ishrana, opijanje, nedostatak sna, elergije, zagađenje..

Hormonalna neuravnoteženost tokom menstrualnog ciklusa, trudnoće ili menopauze, takođe može biti uzrok.
Postoje mnogi kozmetički proizvodi namijenjeni za manjenje vidljivosti podočnjaka.



 
Ali mnogi ti produkti su skupi i sadrže hemikalije koje mogu uništiti našu kožu. Pa zašto ne biste probali prirodne preparate koji će riješiti ovaj problem?

Krompir

Škrob u krompiru posjeduje antiupalno svojstvo, koje će i umiriti kožu, ali i liječiti iritaciju. Ogulite krompir, izrežite na  kolutiće i stavite na oči 15 minuta.

Krastavci
Su klasična sredstva za uklanjanje podočnjaka. Krastavac posjeduje adstrigensnu sposobnost(skupljanje tkiva). Smiruje otok kože. Izrežite tanko krastavce, lezite i stavite na oči, držite 15 minuta.

Vrećice čaja

Supstance u čaju, nazvane tanini, smanjuju oticanje i pijavu podočnjaka. Koristite vrećice zelenog ili crnog čaja. Skuhajte vrećice čaja, zatim stavite da se ohlade u frižider. Nakon toga, lezite i stavite vrećice preko očiju, 15 minuta.

Hladna obloga

Hladna obloga pomaže stisnuti krvne žile koje mogu biti uzrok podočnjaka. Uzmite vrećicu smrznutog graška ili dvije hladne kašičice. Lezite i stavite oblogu preko očiju. Ostaviti 10 minuta i blago masirati.



Jaje i limun

Jaje je prirodni sastojak odličan za stezanje kože i smanjnje bora. Pomiješajte bjelance sa 3-5 kapi soka limuna.

Natopite vatu ovom smjesom, ocijedite višak vode prije stavljanja na oči. Držati 10 minuta. Saprati sa toplom vodom, zatim sa hladnom.

Mlijeko

Ima odlična svojstva za kožu. Daje odlične rezultate u tretiranju podočnjaka. Nanesite mlijeko na vatu i zatim stavite na osjetljivu kožu oko očiju. Ostavite da stoji 30 minuta, pa isperite sa toplom vodom.


 
Domaća avokado krema

Pomiješajte 5 kapi bademovog ulja sa 3 kriške avokada. Nanesite oko očiju i ostavite da stoji minimalno 5 minuta, a zatim isperite sa toplom vodom.  Odlično za smanjenje linija oko očiju.

Domaća krema od krompira i jabuke

Uzmite sirovi krompir i 2 kašike nezaslađene kaše od jabuke.Izmiksajte ih. Kada ste dobili kremu, nanesite na područje oko očiju sa toplom tkaninom. Ostaviti na licu 5 minuta, pa saprati.

Domaća pasta od badema



Namočite bademe u vodu preko noći, zatim ih izmrvite. Didajte nekoliko kapi mlijeka i nanesite pripremljenu patu na željeno područje, 10 minuta.

Odmorite se

Nedostatak sna može vašu kožu učiniti blijedom i dovestio do pojave podočnjaka. Zato se pobrinite da naveče spavate 7 do 8 sati.

Jedite zdravo

Na kraju krajeva što se zdravije hranite, vaša koža će biti zdravija i ljepša.  Zato unosite dovoljno vitamina C, E, vitamina K, željeza. Unosite agrume, bobičsto voće, meso, sir, žitarice. Izbjegavajte nezdravu masnu hranu.

http://megagiga.info

1 komentar:

  1. hvala na korisnim savjetima to mi svi imamo u kući ali neznamo koristiti.

    OdgovoriIzbriši