Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

POSIPANJE SOLI po kući. Evo zašto je to tako IZUZETNO KORISNO!

spreading-salt-around-the-house-heres-why-its-so-incredible


Ljudi su koristili so stoljećima. Odlična je za čišćenje u kući, jer ne sadrži toksične tvari. To je vrlo korisno, a u isto vrijeme tako vrlo jeftino.

Evo nekoliko korisnih upotreba soli u kući:

Drži mrave podalje od kuće

So je pravo rješenje ako želite zadržati mrave podalje od vašeg ormara za skladištenje hrane ili prozora. Stavite malo soli na klupice prozora ili bilo koju drugu površinu koju su napali. Kada je primijenite ovako, so smanjuje vlažnost zraka u vašem domu.

Čisti odvod u sudoperu

Pomiješajte toplu vodu sa soli i sipajte mješavinu u sudoperu. So će istopiti nagomilane masti koje uzrokuju začepljen odvod i to će također deodorirati sudoperu.

Podmlađuje vašu kožu

Dodatak soli i maslinovog ili ulja od lavande je odličan piling za kupanje. Istrljajte cijelo tijelo sa ovim preparatom i onda saperite prljavštinu. So je dobar piling za tijelo, jer je poznato da pomlađuje kožu uklanjajući mrtve stanice.

Obnavlja boje koje su izblijedile

Ovo je nevjerovatno rješenje ako želite vratiti originalni sjaj vašim zavjesama ili vlakanima tepiha! So može vratiti boje sa samo jednim pranjem. Potopite krpu u koncentriranu slanu vodu i trljajte izblijedjeli tepih. To će vam pomoći i da očistite mrlje koje je gotovo nemoguće ukloniti s konvencionalnim deterdžentima.

http://www.zivjeti-zdravo.com

Nema komentara:

Objavi komentar