Dobro dosli

aa

utorak, 27. prosinca 2016.

Punjeno pile i višak file na moj način

Punjeno pile volim .....


Sastojci  6 osoba
Fila – Punjenje
Korica 1/2 jučerašnjeg kruha
1 jaje
1 glavica luka
3-4 šnitice suhe slanine (po ukusu)
1 pileća jetrica (adekvatna količina nekih drugih)
1-2 žlice kosanog peršina
1,5 - 2 dl mlijeka
krušne mrvice po potrebi
vegeta
sol, papar
začini po ukusu timijan, origano
po želji šampinjoni, sjeckana paprika
Punjeno pile
1 pile
sol, papar
Višak file
Prešana šunka po potrebi
Sir po potrebi
maslac

Priprema
1.
Pile nasolite izvana i iznutra, po želji iznutra namažite senfom
2.
Za punjenje stavite na malo masnoće najprije slaninu, zatim luk i malo posolite i popaprite
3.
kad malo omekša dodajte kosana jetrica (ili 2 velike žlice kvalitetne jetrene paštete)
4.
pustite da se malo rashladi…
5.
u isto vrijeme na velikoj tavi ili u pećnici malo popržite (posušite) kockice kruha
6.
U zdjelu dodajte mlijeko, jaje 2 žličice vegete, papar, peršin (ostale začine po ukusu) i razmutite
7.
dodajte luk, slaninu i jetrica i razmutite
8.
dodajte kruh i umješajte smjesu srednje tvrdu, po potrebi dodajte mlijeka ili krušne mrvice
9.
Napunite pile i pecite ga cca 1, 5 h na 200 C
10.
Od viška ako ga imate složite u kalup šunku pa sir, gore filu, na vrh malo maslaca
11.
Stavite peći na 1/2 h
12.
Nakon 20 min stavite odozgo šunke , pa sira i zapecite
13.
Ovako izgleda izvađeno iz kalupa
I još
Servirano
evo varijante
Posluživanje
Ako nemate pile možete punjenje servirati uz neki dobar umak od jogurta i krastvaca, i zelenu salatu

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar