Dobro dosli
aa
utorak, 27. prosinca 2016.
Rascvetala ruza-pita pogaca
Sastojci
oko 650gr brasno
150ml toplog mleka
150ml tople vode
1 kocka svezeg kvasca
1kasika secera
2kasicice soli
50ml ulja
1 jaje
100ml ulje za premazivanje
100gr stopljeni margarin za premazivanje
250gr izmrvljenog sira pomesanog sa jednim belancetom
1 zumance sa malo mleka za premazivanje
sezam i kim za dekoraciju
Priprema
1.
Rastvorimo kvasac u pomesano mleko sa vodom, dodamo secer, so, ulje, jaje. Sve promesamo, dodamo brasno i umesimo glatko testo.
Testo podelimo na tri dela od koji jedan veliki, jedan srednji i jedan manji deo, / kao na slici/.
2.
Kad podeljeno testo odmori desetak minuta pocemo s radom. Prvo sucemo koru od najveceg testa, / treba biti veca od tave u kojoj cemo peci pitu-pogacu/. To radimo na pek-papiru. Koru premazemo cetkicom sa pomesanim stopljenim margarinom sa uljem. Zatim sucemo koru od srednjeg testa i stavimo je na prvu koru. I nju premazemo istom mesavinom. Sucemo i najmanje testo i stavimo na drugu koru, /kao na slici/. I nju premazemo istom mesavinom.
3.
Ovako postavljene kore secemo na 8 delova ali ne i sredinu, /kao na slici/
4.
Na krajevima svih secenih delova stavimo izmrvljeni sir kome smo dodali jedno belance, /kao na slici/
5.
Pocemo uvijati kiflice od najmanjeg kruga. Prvo uvijemo jednu kiflicu prema sredini a zatim uvijemo suprotnu kiflicu, /kao na slici/.
6.
Tako uvijemo sve kiflice od najmanjeg kruga jednu oko druge, /kao na slici/
7.
Zatim uvijamo kiflice od srednjeg kruga na isti nacin, /kao na slici/.
8.
Isto uradimo i sa najvecim krugom.
9.
Ovako spremljenu pitu prebacimo u tavi za pecenje. Pitu-pogacu ostavimo da nadoge, premazemo je sa umucenim zumancem u kome smo dodali malo mleka. Celu pitu-pogacu poprskamo mesavinom od stopljenog margarina i ulja. U sredini stavimo kim a celu pitu-pogacu stavimo malo susama, /kao na slici/.
10.
Pitu-pogacu pecemo na 200 stepeni oko 40min odnosno dok ne zarumeni.
Posluživanje
Rascvetala ruza je predivno pecivo, vazdusasta je, mekana, predivnog ukusa. Mozete je jesti bez ikakvog dodatka jer je i tako dobra. Vi je posluzite sa onim sto volite. Izbor je vas. Prijatno!
http://www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar