Dobro dosli

aa

utorak, 27. prosinca 2016.

Punjeni kroketi od krompira




Sastojci  5 osoba
Priprema mase za krokete:
400 gr krompira
1 dl mleka
2 kašike svinjske masti
1 kašičica soli
1 kašičica Vegete Natur
1 kom jaja
Punjenje kroketa:
150 gr feta sira
150 gr barenog svinjskog vrata
Pohovanje kroketa:
100 gr brašna
1 kom jaja
5 kašika prezli
1,5 – 2 dl ulja za pohovanje

Priprema
1.
Feta sir i svinjski vrat iseći na štapiće.

2.
Krompir očistiti, oprati i staviti da se skuva. Kada je kuvan, ocediti vodu i ispasirati pasirkom za krompir.
3.
U pasiran krompir dodati mast, so, biber i vegetu, pa kratko umutiti mikserom. Sipati mleko postepeno i umutiti da masa ne bude mnogo retka. Dodati jaje i sve izmutiti.

4.
Zahvatiti oko 2-3 kašike mase i rastanjiti na dlanu u pljeskavicu. U sredinu staviti po štaić-dva feta sira i vrata i rukama oblikovati kroket.

5.
Krokete odmah uvaljati u brašno.

6.
Zatim ih uvaljati u umućeno jaje.

7.
Pažljivo ih preneti u činiju sa prezlama i obilno uvaljati sa svih strana.

8.
Zagrejati  ulje na srednju  temperaturu i  tako pripremljene krokete prziti  prvo sa jedne strane, dok ne porumene, a zatim i sa druge strane.

9.
Vaditi ih na papirni ubrus, da se ocedi  višak masnoće. Servirati toplo kao prilog uz meso ili ribu i salatu.

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar