Dobro dosli
aa
utorak, 27. prosinca 2016.
Punjeni kroketi od krompira
Sastojci 5 osoba
Priprema mase za krokete:
400 gr krompira
1 dl mleka
2 kašike svinjske masti
1 kašičica soli
1 kašičica Vegete Natur
1 kom jaja
Punjenje kroketa:
150 gr feta sira
150 gr barenog svinjskog vrata
Pohovanje kroketa:
100 gr brašna
1 kom jaja
5 kašika prezli
1,5 – 2 dl ulja za pohovanje
Priprema
1.
Feta sir i svinjski vrat iseći na štapiće.
2.
Krompir očistiti, oprati i staviti da se skuva. Kada je kuvan, ocediti vodu i ispasirati pasirkom za krompir.
3.
U pasiran krompir dodati mast, so, biber i vegetu, pa kratko umutiti mikserom. Sipati mleko postepeno i umutiti da masa ne bude mnogo retka. Dodati jaje i sve izmutiti.
4.
Zahvatiti oko 2-3 kašike mase i rastanjiti na dlanu u pljeskavicu. U sredinu staviti po štaić-dva feta sira i vrata i rukama oblikovati kroket.
5.
Krokete odmah uvaljati u brašno.
6.
Zatim ih uvaljati u umućeno jaje.
7.
Pažljivo ih preneti u činiju sa prezlama i obilno uvaljati sa svih strana.
8.
Zagrejati ulje na srednju temperaturu i tako pripremljene krokete prziti prvo sa jedne strane, dok ne porumene, a zatim i sa druge strane.
9.
Vaditi ih na papirni ubrus, da se ocedi višak masnoće. Servirati toplo kao prilog uz meso ili ribu i salatu.
http://www.coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar