Dobro dosli

aa

utorak, 27. prosinca 2016.

Krafne (Pokladnice)

Krafne (Pokladnice)


Sastojci
250 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
250 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 Kvasac instant Dolcela
80 g maslaca
40 g šećera
4 žumanjka
1 Limun šećer Dolcela
2 žlice ruma
150 ml mlijeka
sol
150 g Džema marelica Podravka
šećer u prahu za posipanje
duboko ulje za prženje

Priprema
1.
U brašno umiješajte kvasac.
2.
Maslac sobne temperature izmiješajte sa šećerom, pa dodajte žumanjke i miješajte dalje dok ne postane pjenasto.
3.
Dodajte limun šećer, rum, malo mlijeka, malo brašna i posolite. Dalje miješajte naizmjenično dodavajući preostalo mlijeko i brašno.
4.
Izradite tijesto kuhačom ili električnom miješalicom da postane glatko, odnosno dok se više ne prima za kuhaču i stjenke posude. Ostavite da se tijesto diže na toplom mjestu dok udvostruči volumen.
5.
Dignuto tijesto razvaljajte na l/2 cm debljine, pa izrezujte krugove čašom promjera oko 8 cm ili kalupom.
6.
Rubove krugova premažite bjelanjkom, a u sredinu stavite malo džema, pa poklopite drugim krugom tijesta i manjom čašom ili modlicom utisnite i obrežite rubove.
7.
Slažite ih na pobrašnjenu dasku i ostavite da se dižu pokrivene ubrusom.
8.
Dignute pokladnice stavljajte peći u veću količinu dobro ugrijanog ulja, ali tako da ih položite u ulje s gornjom stranom.
9.
Pecite pokriveno oko 3 minute, a zatim maknite poklopac, okrenite pokladnice i pržite dalje dok se ne zarumeni i druga strana. Vadite ih šupljikavom lopaticom i stavljajte na upijajući papir.
Posluživanje
Još tople krafne posipajte šećerom u prahu.
Savjet
Tijesto za pripremu pokladnica ne smije se ohladiti, stoga se radi u toploj, zatvorenoj prostoriji, a brašno treba biti sobne temperature.

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar